POLETJE   ZAOKROŽILI  S  FOTOPOTEPOM  PO  ISTRI

Kar nekaj časa je že minilo, odkar smo se skupaj odpravili na celodnevni morski potep, zato je bilo tovrstno druženje že skoraj neizbežno. Odločitev za destinacijo je bila družna, želeli smo še nekoliko izkoristiti poletno vzdušje, preden se prevesi v jesen. Nevenka nam je pripravila simpatičen itinerar z ogledom Grožnjana, Rovinja in Motovuna.

Vreme se je po jesensko skisalo tik pred našim odhodom, a nekako smo slabo napoved vzeli v zakup in se sprijaznili z dejstvom, da bomo kakšno ploho pač prevedrili z daljšim druženjem ob kavici ali kozarčku. Dežna zavesa nas je pospremila skozi jutro, a nekdo ima očitno precej dobre veze s Thorom, saj nas je v Grožnjanu pričakalo krasno sončno jutro. Uličice so bile še dremave, jutranjo kavo smo uživali kot edini obiskovalci, z okna nad trgom pred cerkvijo pa nas je v živo zvočno razvajala operna vaja.

V daljavi se je Thor igral s strelami na temačnem nebu, ko pa nas je pot pripeljala v Rovinj, jih je umaknil nekam stran. Jutro se je torej prevesilo v krasen poletni dan, ki smo ga v nekajurnem raziskovanju tega simpatičnega obmorskega mesteca dodobra izkoristili. Nekoliko adrenalinski vzpon po ozkih lesenih stopnicah zvonika nas je nekatere razveselil s krasnim razgledom daleč naokoli. Za slovo nas je pozdravil prav dramatično naguban oblačni pojav in glasni ooooh, ko nas je šofer že drugič zapeljal okoli krožišča, da smo se lahko zagotovo prepričali, da tisti trije odojki žal še zdaleč niso pečeni.

Ker luštne stvari vedno prehitro minejo, nas je v tokrat zelo umirjenem Motovunu že počasi lovil večer. Ko smo se po ogledu počasi nakapljali na mestno obzidje z razgledom daleč naokoli, je Thor priredil vremenski grande finale in počasi se je iz daljave nad nas valil ogromen temačen oblak s privihanimi belimi robovi. O ne, nismo bežali, kot začarani smo bili nalepljeni na obzidje, dokler nas dež ni pregnal nazaj v dolino.

Kdo je že rekel, da je takrat nastala najboljša fotka dneva?

Vreme nam je ves dan urejalo krasne fotogenične scene, vso vožnjo nazaj pa nas je pomirjal šum dežja po oknih. Šele takrat smo se zavedli, da smo v raziskovalnem zanosu pozabili na kakšno skupno gasilsko fotografijo. To bi bilo nekaj na temo kovačeve kobile, se mi zdi… Še en razlog, da si čim prej ponovno umislimo kakšen podoben ustvarjalni in družabno sproščeni odklop, kot je bil ta.

 Zapisala: Andreja Ravnak

andreja andreja2 andreja3 andreja4 andreja5 andreja6 andreja7 andreja8 andreja9 Kaja_Istra (1 of 1)-2 Kaja_Istra (1 of 1)-3 Kaja_Motovun Karin_Rosker_Groznjan1 Karin_Rosker_Groznjan2 Karin_Rosker_Groznjan3 Karin_Rosker_Rovinj1 Karin_Rosker_Rovinj3 mija mija2 mija3 mija4 mija5 mija6 mija7 mija8 rene 4 rene rene2 rene3