Dnevi mladinske fotografije 2013

Društvo fotografov SVIT iz Celja, eno najuspešnejših fotografskih društev v Sloveniji, dolga leta pa sploh najuspešnejše, nadaljuje svojo pot tudi na področju izobraževanja mladih, ki se s fotografijo šele spogledujejo in tistih, ki želijo svoje znanje še nadgraditi, kajti fotografi vedno znova najdemo nove teme, nove poti in izzive, ki nas vlečejo naprej. Nikoli ne veš vsega in vsako stvar se da prikazati na nek drugačen, nov način. Ja, prav gotovo drži, da imajo vsake oči svojega malarja in če se temu videnju pridruži še raznovrstnost tehnik in različnost pristopov, lahko nastanejo osupljive reči.

Vsako leto organizirajo vseslovenski osnovnošolski in srednješolski fotografski natečaj, ki imata odlično udeležbo in kakovost prejetih del narašča iz leta v leto. Prepoznavnost in dobro delo tako DF SVIT kot šolskih mentorjev ter angažiranost ravnateljev šol soorganizatork kažejo lepe rezultate, ki jih velja občudovati na vsakokratnih šolskih razstavah. Oba natečaja potekata pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije.

Letos pa se je DF SVIT odločil vse dogajanje še popestriti in nadgraditi z nizom predavanj, ki nosijo skupen naslov DNEVI MLADINSKE FOTOGRAFIJE 2013. Gre za sklop izobraževalnih predavanj, ki bodo prvenstveno namenjena šolski mladini in njihovim mentorjem, a bodo odprta tudi za javnost.

Tako se bodo v novembru zvrstili naslednji dogodki, na katere vas člani DF SVIT z veseljem vabijo:

  • - 14. 11.: Popotna fotografija in potopisno predavanje (Robert Gajšek, F1 FZS, in Lara Rojc, F1 FZS)
  • - 15. 11.: Kreativna uporaba zunanje bliskavice – delavnica (Samo Hajtnik, F1 FZS)
  • - 21. 11.: Foto natečaji FZS in FIAP – predavanje
  • (Andreja Ravnak, KMF FZS, EFIAP/s, in Andrej Potrč, KMF FZS, EFIAP)
  • - 23. 11.: Osnovni tečaj fotografije – delavnica (trajanje od 9h-13h) (Marko Rebov, KMF FZS, AFIAP)
  • - 25.11.: Fotografska terapija – predavanje
  • (Jure Kravanja,MF FZS, EFIAP, in Matej Peljhan, KMF FZS, AFIAP)
  • - 26. 11.: Fotografsko mentorstvo v vrtcih in šolah – predavanje (Mojca Cvirn, KMF FZS, AFIAP, in Sonja Buhvald, F1 FZS)
  • - 27. 11.: Odprtje 7. vseslovenske osnovnošolske razstave “Bistvo očem skrito – srcu odkrito” na Osnovni šoli Lava, Pucova ulica 7, 3000 Celje ob 17h.
  • - 29. 11.: Odprtje 6. vseslovenske srednješolske razstave “Fotografiram, torej sem” na Ekonomski šoli Celje, Gimnazija in srednja šola, Kosovelova 4, 3000 Celje ob 17h.

Potrdite svojo udeležbo tudi na FB dogodku – dnevi mladinske fotografije, kjer bodo zbrane vse aktualne novice, fotografije, več informacij in še kaj.

FB dogodek: SŠ - FOTOGRAFIRAM, TOREJ SEM

FB dogodek: OŠ – BISTVO OČEM SKRITO, SRCU ODKRITO

 

Delavnici in predavanja bodo v Dvorani ljubiteljske kulture, Gledališki trg 4, 3000 Celje ob 17h. Vsi dogodki so brezplačni in odprti za širšo javnost. Predhodna prijava na delavnici in predavanja ni potrebna. Vabljeni!